Magyarországi Céginfó - cégek, vállalkozások adatbázisa. Cégadatbázis, topcéginfó, cégkereső, cégböngésző, céglista. Minden amit egy cégről tudni kell!
 
cégnév
tevékenység
megye
település
kulcsszó
 

Hírek | Kiemelt partnerek | Összes partner

Tájékoztató a magánszemélyek által kérelmezhető új részletfizetési lehetőség alapvető szabályairól

Az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról szóló 2010. évi CXXII. törvény módosításáról szóló 2016. évi LXVI. törvény (a továbbiakban: Módtv.) 2016. július 1-jei hatállyal kiegészítette az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvénynek (a továbbiakban: Art.) a fizetési halasztás, részletfizetés engedélyezésére vonatkozó rendelkezéseit egy új típusú részletfizetési lehetőséggel.

Az új szabályok alapján a vállalkozási tevékenységet nem folytató, általános forgalmi adó fizetésére nem kötelezett magánszemély kérelmére az állami adó- és vámhatóság az általa nyilvántartott, legfeljebb 200 000 forint összegű adótartozásra évente egy alkalommal legfeljebb 6 havi pótlékmentes részletfizetést engedélyez.

Az adóhatóságnak ebben az esetben nem kell vizsgálnia, hogy a fizetési nehézség átmeneti jellegű-e, felróható-e a kérelmezőnek, és nem kell figyelemmel lennie a fizetési nehézség kialakulásának okaira és körülményeire sem.

Nem engedélyezhető azonban ilyen típusú részletfizetés a magánszemélyek jövedelemadójának előlegére és a levont jövedelemadóra, a kifizető által a magánszemélytől levont járulékokra. Engedélyezhető ugyanakkor a részletfizetés például az egészségügyi hozzájárulásra, vagy az illetéktartozásra.

Fontos tudni azonban, hogy amennyiben a magánszemély a részére engedélyezett részletfizetés során az esedékes részlet befizetését nem teljesíti, akkor a részletfizetési kedvezmény érvényét veszti, és a tartozás egy összegben esedékessé válik.

Ez azzal a következménnyel is jár, hogy az adóhatóság a fennmaradó tartozásra az eredeti esedékességtől kezdve késedelmi pótlékot számít fel.

A részletfizetési kérelmet a magánszemély lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye szerint illetékes megyei (fővárosi) adó- és vámigazgatósághoz lehet előterjeszteni személyesen, postai úton vagy elektronikus úton ügyfélkapun keresztül.

A papír alapú kérelmet – az eljárás gyorsítása érdekében – célszerű az állami adó- és vámhatóság által erre a célra rendszeresített nyomtatvány kitöltésével benyújtani.

A nyomtatványok elérhetők a Nemzeti Adó- és Vámhivatal internetes honlapján:

  • Letöltések – egyéb/Adatlapok, igazolások, meghatalmazásminták, vagy
  • FAM01 - Adatlap magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési könnyítésre és mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához.

Felˆ  

Ajánlott linkpartner oldalak

 

IVESZPREMLAP.HU A HÍRPORTÁL Az Északi part hirdetési partnere
Balaton TV - A Balaton hírforrása. A Balaton Televízió 4 megyében : Veszprém, Somogy, Zala és Fejér megyében sugározza műsorát több, mint 250 településen. Iveszpremlap.hu - Az iveszpremlap.hu egy Veszprémet, a Balaton régióit és Veszprém megye, valamint a világ híreit, történéseit, eseményeit, tapasztalatait, tudását napi rendszerességgel bemutatni akaró független információs és hírportál. balatonitukor.hu - Veszprém megyei független információs és hírportál. Hirdetés, hirdetési újság, apróhirdetés, hirdetési lehetőség, balatoni hirdető, balatoni hirdető rendszer, balatoni apró, veszprém megyei hirdetés

 

Seo | design: NetStilus | motor: Cidalain | Minden jog fenntartva * www.topceginfo.hu * 2005 - 2023 | Admin

Adatvedelem | Cookie info

Bezárás Bezár

Web Site Impressum

TOP CÉGADATBÁZIS - minden cég egy helyen

Tulajdonos: TopCéginfo

Címsorszöveg: • TOPCÉGINFO - CÉGADATBÁZIS •

Linkfelhő: Céginfó, cégadatbázis, topcéginfó, cégkereső, cégböngésző, cégek adatbázisa, cég adatbázis, céglista, vállalkozók adatbázisa, vállalkozói adatbázis, minden cég egy helyen

Készült: 2005

 

 

Kereső oldalak: | Creatix Kereső | Google kereső

 


Bezárás Bezár

NetStilus Web Design

Stúdió: 06 87 481 - 709
Mobiltelefon: 06 30 331- 85- 02
Mhelyi telefon: 06 87 581 - 235
Fax: 06 87 343 - 457
E-mail:
Web: www.netstilus.hu


Bezárás Bezár

  • KÖSZÖNTŐ
  • 2. oldal
  • 3. oldal
  • 4. oldal
  • KAPCSOLAT

Kezdő oldal (index.php)

....

 

 

2. oldal

...

3. oldal

...

1. oldal

...

Kapcsolat

...

 


Bezárás Bezár

Cidalain

Dinamikus weboldalak készítése. Az oldalon megjelenő információk adatbázisba rendezése. Lehetőség van egyedi tartalomkezelő beépítésére, mely segítségével Ön egyszerűen változtathatja oldalának tartalmát, pl folyamatosan írhat híreket a főoldalra, termékeit naprakészen tarthatja, képeket tölthet fel a galériába, stb.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, lépjen kapcsolatba velünk, írjon üzenetet az alábbi űrlap segítségével.

Web: www.cidalain.uw.hu