Magyarországi Céginfó - cégek, vállalkozások adatbázisa. Cégadatbázis, topcéginfó, cégkereső, cégböngésző, céglista. Minden amit egy cégről tudni kell!
 
cégnév
tevékenység
megye
település
kulcsszó
 

Hírek | Kiemelt partnerek | Összes partner

Nyílik az uniós pénzeszsák

A pénteken jóváhagyott operatív programok keretében már márciusban sor kerülhet az első pályázati kiírásokra. Az öt operatív programban összesen hatezer milliárd forintnyi fejlesztés valósulhat meg Magyarországon.

Öt magyar operatív program (OP) támogatását hagyta jóvá pénteken az Európai Bizottság, amelyeken keresztül a következő években összesen több mint húszmilliárd eurós (azaz több mint hatezer milliárd forintos) fejlesztés valósulhat meg Magyarországon. Az uniós tagállamok az operatív programokon keresztül hívhatják le az uniós támogatásokat a közösségi pénzalapokból a 2014 és 2020 közötti időszakra az EU állam- illetve kormányfői által lefektetett hétéves keretköltségvetésből.

Ebben a periódusban a gazdaságfejlesztési és innovációs OP (GINOP) 8,8 milliárd eurós keretéből 7,73 milliárdot állnak majd az EU különféle alapjai. A terület- és településfejlesztési OP-ből (TOP) 3,97 milliárd euró, a Versenyképes Közép-Magyarország OP-ből (VEKOP) 927 millió euró, az integrált közlekedésfejlesztési és a környezeti és energiahatékonysági programokból (IKOP és KEHOP) összesen 7,7 milliárd euró értékben valósulhatnak meg fejlesztések, amiből 6,5 milliárdot biztosítanak az uniós alapok.

Amit a kkv-k a legjobban várnak: GINOP

A GINOP elsősorban a kis- és közepes vállalkozások versenyképességét, munkahelyteremtési lehetőségeit hivatott előmozdítani, fenntartható és minőségi munkahelyek reményében, a gazdaság korszerűsítése révén. (A pályázatok iránt óriási az érdeklődés, az elsők között kiírt forrásokra kilencszeres volt az igény.)

“Ez az EU legnagyobb gazdaságfejlesztési beruházási programja, amely hozzájárul majd a magyar gazdaság növekedéséhez, javítsa versenyképességét, és lehetővé teszi, hogy több jó munkahely jöjjön létre” – mondta Corina Cretu regionális fejlesztési biztos. A bizottság becslései szerint a GINOP-nak 300 ezer munkanélküli láthatja hasznát, 450 ezren pedig képzésekkel javíthatják elhelyezkedései esélyeiket. Több mint 20 ezer cég kaphat majd pénzügyi tanácsadást vagy segítséget az infokommunikációs megoldások és elektronikus szolgáltatások alkalmazásához. Brüsszel szerint a programmal 1400 vállalat erőforrás- és energiaköltségei csökkenhetnek, 250 megawatt megújuló energiatermelő kapacitás létesülhet, 3000 kutatói állás jöhet létre, egymillió háztartáshoz juthat el a szélessávú internetezés lehetősége.

Nagy hangsúlyt kap a feldolgozóipar

A hamarosan induló új pályázati etapban arányaiban jóval több lesz a vissza térítendő, mint a vissza nem térítendő támogatás és az utóbbiakat jellemzően feldolgozóiparban tevékenykedő kis-és középvállalkozások használhatják majd fel elsősorban kapacitásbővítésre – hangsúlyozta korábban  Glattfelder Béla, a nemzetgazdasági tárca gazdaságszabályozásért felelős államtitkára a Piac & Profit által rendezett konferencián. Magyarország ugyanis 22 százalékról 30 százalékra kívánja emelni a feldolgozóipar GDP-n belüli részarányát 2020-ig, így teremtve meg az exportárualapot.

A pályázatok a kis-és középvállalkozások támogatását célozzák, az államtitkár – ebben a szektorban –  egy kivételt említett arra, hogy a nagy cégek mikor kaphatnak támogatást kapacitásfejlesztésre: ha ezáltal a beszállítóik is többet termelnek és a fejlesztés exportorientált. (A kormány  - saját forrásból , a hazai költségvetés kockázatára – már most kiírt egy 8,5 milliárd forintos pályázatot a kkv-k kapacitás-bővítésére. Az eddig megjelent pályázatokról itt talál részletes információt.)

Árvízvédelem és szennyvízkezelés

Az IKOP és a KEHOP Brüsszel szerint javítani fogja a magyar polgárok életminőségét. A KEHOP-ből több mint egymillió embert érintő árvízvédelmi intézkedések valósulhatnak meg, 340 ezer ember vízellátása javulhat, és 800 ezer fő szennyvizének kezelése válhat hatékonyabbá, tovább több mint másfélmillió tonnával csökkenhet az ország széndioxid kibocsátása. Az IKOP-on keresztül 240 kilométer autópálya épülhet a határokig uniós támogatással, 280 kilométer vasútvonalat lehet felújítani, biztonságosabbá válhat a dunai hajózás. Ebből a programból a bizottság szerint olyan beruházások is megvalósulnak majd, amelyek vonzó alternatívává teszik a tömegközlekedést, 132 kilométer metró-, villamos- vagy helyi vasútvonal épülhet vagy újulhat meg.

A TOP a főváros térségén kívüli regionális fejlesztéseket segíti majd 2020-ig. Városi rehabilitációs programokon keresztül javulhat hátrányos területeken élők életminősége, turisztikai beruházások valósulhatnak meg, ami növelheti az idegenforgalmat. Emellett egészségügyi szolgáltatások javítását és bölcsődei helyek létesítését is támogatja az Európai Unió.

A VEKOP alapvetően a főváros és térsége kiegyensúlyozott fejlődését, a társadalmi és gazdasági különbségek csökkentését, a kutatási képességek és a kis- és közepes vállalatok versenyképességének, valamint az energiahatékonyság növelését hivatott előmozdítani. Brüsszel az újjáépített városi területeken több mint 100 ezer négyzetméter új zöldfelülettel, a szén-dioxid-kibocsátás 30 ezer tonnás csökkenésével, új vagy felújított bölcsődékkel és óvodákkal számol. A 927 millió eurós programból 464 milliót finanszírozhat az Európai Unió. Ebben a programban azért alacsonyabb a többinél az uniós finanszírozás aránya, mert a közép-magyarországi térség az egyetlen olyan régió az országban, amelyben az egy főre jutó bruttó hazai termék meghaladja az uniós átlagot, ezért ez már nem számít felzárkóztatandó régiónak.

GINOP PÁLYÁZAT LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE
Az alap a palyazat.gov.hu és a szechenyi2020.hu oldalak, itt történik a pályázatok tényleges beadása és a pályázati folyamat is itt nyomon követhető.
Első lépésként a beadáshoz regisztrálni kell, ez után megerősítő email érkezik, ez után kezdhető meg a kitöltés maga.
A belépés után saját felület jelenik meg, ahol nyomon követhetők a pályázati lehetőségek, a folyamatban lévő pályázatok, ezen a felületen történik majd a kapcsolattartás és követhető, hogy a beadott pályázatok milyen fázisban vannak.
A támogatási kérelem 4 fő adatcsoportja: a pályázó adatai, a projekt szakmai tartalma, pénzügyi adatok, mellékletek csatolása (egyéb műveletek néven fut).
Vannak ellenőrzési szempontok, a lezárás előtt ezeket a rendszer automatikusan lefuttatja, a beadást e nélkül nem engedi lezárni.
A benyújtást követően maximum 3 napon belül a kérelem adattartalmát hitelesítő cégszerűen aláírt igazoló nyilatkozatot – amit a rendszer automatikusan generál a beadás után – postai úton is szükséges elküldeni a következő címre:
Nemzetgazdasági Minisztérium Gazdaságfejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság
1539 Budapest Postafiók 684.
A pályázat feldolgozása a nyilatkozat beérkezésével történik meg, tehát mindenképpen szükség van rá. Aki rendelkezik elektronikus aláírással annak ezt a lépést nem szükséges megtennie.

Forrás: piacesprofit.hu 


Felˆ  

Ajánlott linkpartner oldalak

 

IVESZPREMLAP.HU A HÍRPORTÁL Az Északi part hirdetési partnere
Balaton TV - A Balaton hírforrása. A Balaton Televízió 4 megyében : Veszprém, Somogy, Zala és Fejér megyében sugározza műsorát több, mint 250 településen. Iveszpremlap.hu - Az iveszpremlap.hu egy Veszprémet, a Balaton régióit és Veszprém megye, valamint a világ híreit, történéseit, eseményeit, tapasztalatait, tudását napi rendszerességgel bemutatni akaró független információs és hírportál. balatonitukor.hu - Veszprém megyei független információs és hírportál. Hirdetés, hirdetési újság, apróhirdetés, hirdetési lehetőség, balatoni hirdető, balatoni hirdető rendszer, balatoni apró, veszprém megyei hirdetés

 

Seo | design: NetStilus | motor: Cidalain | Minden jog fenntartva * www.topceginfo.hu * 2005 - 2023 | Admin

Adatvedelem | Cookie info

Bezárás Bezár

Web Site Impressum

TOP CÉGADATBÁZIS - minden cég egy helyen

Tulajdonos: TopCéginfo

Címsorszöveg: • TOPCÉGINFO - CÉGADATBÁZIS •

Linkfelhő: Céginfó, cégadatbázis, topcéginfó, cégkereső, cégböngésző, cégek adatbázisa, cég adatbázis, céglista, vállalkozók adatbázisa, vállalkozói adatbázis, minden cég egy helyen

Készült: 2005

 

 

Kereső oldalak: | Creatix Kereső | Google kereső

 


Bezárás Bezár

NetStilus Web Design

Stúdió: 06 87 481 - 709
Mobiltelefon: 06 30 331- 85- 02
Mhelyi telefon: 06 87 581 - 235
Fax: 06 87 343 - 457
E-mail:
Web: www.netstilus.hu


Bezárás Bezár

  • KÖSZÖNTŐ
  • 2. oldal
  • 3. oldal
  • 4. oldal
  • KAPCSOLAT

Kezdő oldal (index.php)

....

 

 

2. oldal

...

3. oldal

...

1. oldal

...

Kapcsolat

...

 


Bezárás Bezár

Cidalain

Dinamikus weboldalak készítése. Az oldalon megjelenő információk adatbázisba rendezése. Lehetőség van egyedi tartalomkezelő beépítésére, mely segítségével Ön egyszerűen változtathatja oldalának tartalmát, pl folyamatosan írhat híreket a főoldalra, termékeit naprakészen tarthatja, képeket tölthet fel a galériába, stb.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, lépjen kapcsolatba velünk, írjon üzenetet az alábbi űrlap segítségével.

Web: www.cidalain.uw.hu